skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Nusret Gluhić - Temni časi moje mladosti in svetlejše obdobje moje zrelosti

Vsebino predstavlja zgodba Temni časi moje mladosti in svetlejše obdobje moje zrelosti, ki jo je napisal Nusret Gluhić in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Read more

To je pričevanje Nusreta Gluhiča, ki ga je trnova življenjska pot iz majhne vasi pri Zenici v Bosni in Hercegovini vodila s trebuhom za kruhom v Slovenijo. Tu se je zaposlil na Geološkem inštitutu, kjer so ga ponovno poslali na delo v Bosno. Po hudih težavah, ki jih je imel na delovnem mestu s političnimi predstavniki prejšnjega režima, je odšel na delo v Nemčijo. Od tam sta se z ženo po dobrem letu vrnila v Bosno zaradi rojstva otroka, ki je po porodu umrl. Poleti 1982 sta z ženo ponovno odšla v Slovenijo in se naselila na Jesenicah, kjer si je poiskal delo kot nekvalificiran delavec v železarni. Leta 1986 mu je uspelo dobiti delovno mesto pri Slovenskih železnicah, ki je ustrezalo njegovi izobrazbi. Danes z družino živi na Jesenicah. Dokument vsebuje tudi fotografijo Nusreta Gluhića na Bledu okoli leta 1985, ki je last Nusreta Gluhića.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Nusret Gluhić

Keywords

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Published

27.12.2018 20:02

Modified

07.12.2018 18:29

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam