skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Nataša Kokošinek - Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah

Vsebino dokumenta predstavlja prispevek z naslovom Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah, ki ga je napisala Nataša Kokošinek. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Read more

Kratek pregled zgodovinskega razvoja šolstva na Jesenicah je nastal na podlagi podatkov, pridobljenih iz arhivskega gradiva Gornjesavskega muzeja Jesenice, Slovenskega šolskega muzeja, Zgodovinskega arhiva Ljubljana, Nadškofijskega arhiva Ljubljana in jubilejnih zbornikov posameznih izobraževalnih ustanov. Avtorica opisuje razvoj šolstva na Jesenicah od prve šole Pri Janezku na Murovi do današnjega obdobja, ko na Jesenicah z okolico delujejo: osnovni šoli Prežihovega Voranca in Toneta Čufarja, osnovna šola Poldeta Stražišarja (s prilagojenim programom), Glasbena šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Srednja šola Jesenice, Fakulteta za zdravstvo in Ljudska univerza Jesenice.Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta stavbo, v kateri je bila prva šola Pri Janezku na Murovi (foto Božo Črešnik okoli leta 1970), in jeseniški šolski odbor z učiteljem Janezom Klobčičem pred letom 1900. Obe fotografiji hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Nataša Kokošinek

Keywords

krajevna zgodovina, ŠOLSTVO, Jesenice, Zgodovinski pregledi, ETNOLOGIJA

Published

31.10.2018 09:53

Modified

08.10.2018 18:34

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam