skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Mojca Žula, rojena v Radovljici, je vrsto let delala kot tajnica v Iskri, se nato preselila na upravo Triglavskega narodnega parka in nazadnje pristala na zavodu za zaposlovanje. Registrirala je dopolnilno dejavnost na kmetiji in začela peči kruh, plesti in vesti, njeno največje veselje je rišelje. Izdelovanje adventnih venčkov pa je njen mladostni hobi. Read more
Kupljen ali doma narejen obroč oblečemo v slamo, ga ovijemo v mah ali smrečje. Nanj pritrdimo rdeče sveče in ga okrasimo z rdečo pentljo. Tak naj bi bil tradicionalni adventni venček. Seveda pa lahko danes adventni venček izdelamo po lastnih domislicah. Smrekove, borove in pušpanove vejice povežemo z vrvico, prav tako povežemo tudi borovničevje. Mojca se poigrava s semeni buč, zrni fižola, koruze, leče, ajde in kave. Uporablja tudi storže in koščice breskev, češenj, sliv in dateljnov. »Nadvse lepo delujejo tudi orehove lupine,« pravi. Včasih uporabi tudi kokice ali koščke blaga.

Photo gallery

Information

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam