skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Rojena je v Zgornji Javoršici pri Moravčah. Kot osemnajstletno dekle se je Minka zaposlila v obratu tovarne Rašica v Moravčah, kjer je celih enajst let pletla na pletilnem stroju. Tu se je z nitjo povezala z nevidnimi nitkami in niti so postale njeno življenje. Iz Rašice je odšla v tovarno Univerzale Domžale, kjer je vse do upokojitve šivala klobuke in kape, ki so jih izvažali v Nemčijo. Read more
Za cvet orhideje potrebuje pet enako velikih krogcev, šesti pa je nekoliko manjši. Pri roki ima pripravljene prašnike, ki jih je kupila v prodajalni, kjer ponujajo vse za izdelovanje različnih ročnih del. Ti prašniki bodo krasili sredino orhideje. S spretnima rokama zlaga cvetne liste okoli prašnikov, jih skrbno poveže z nitko in ovije s cvetličarskim trakom. Nato s stiskanjem krogce oblikuje v cvetne liste orhideje. Iz petih ali šestih cvetov oblikuje vejico orhideje in doda še dva zelena lista. Za samo vejico uporabi debelejšo žico, na katero pritrjuje popke, cvetove orhidej in zelena lista. Nato pa vejico ovije z zelenim cvetličarskim trakom in orhideja je končana. Za izdelavo take vejice orhideje s petimi cvetovi Minka potrebuje približno štiri ure. Sama rož ne prodaja, ampak jih podarja sorodnikom in prijateljem, ki so ji blizu.


Photo gallery

Information

Keywords

CVETLICE, OBLIKOVANJE, ROČNA DELA

Published

06.11.2012 14:02

Modified

10.11.2012 09:21

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam