skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Milan Pugelj v Knjižnici Mirana Jarca

V knjižnici, v Posebnih zbirkah Boga Komelja, hranimo precejšen del zapuščine Milana Puglja. Read more

Glavnino te je knjižnici posredovala njegova mlajša hči Meta Pugelj, gledališka igralka. Gre za dobršen del Pugljeve literarne rokopisne zapuščine (26 pesmi, 18 proznih del) in korespondenco. V mapi dokumentov se nahajajo rojstni list, spričevala, razne pogodbe in potrdila, s pomočjo katerih lahko sledimo Pugljevi poklicni poti. Nekaj gradiva, med drugim 65 listov pesmi in 12 listov proze, pa je v sklopu zapuščine literarnega zgodovinarja Alojza Turka.

V avli Knjižnice Mirana Jarca se nahaja spominska plošča, ki so jo prenesli z njegove rojstne hiše v Kandiji.

Ob slovenskem kulturnem prazniku smo v knjižnici pripravili razstavo, ki smo jo posvetili 130. obletnici Pugljevega rojstva. Na razstavi so bile na ogled prve izdaje njegovih novelističnih zbirk, revijalne objave, primeri Pugljevega uredniškega dela, korespondenca, fotografije in portreti. Razstavo smo digitalizirali in jo bomo prenesli kot digitalno zbirko na portal digitalizirane kulturne dediščine slovenskih splošnih knjižnic Kamra. O novomeškem rojaku Milanu Puglju in njegovem delu pa lahko uporabniki knjižnice, šolske in druge skupine veliko izvedo tudi na predavanjih, ki jih v okviru bibliopedagoškega dela izvajamo v knjižnici.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam