skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

MILAN, Gradišče 2

Hiši so bili skozi leta dodeljeni naslednji hišni naslovi: Gradišče 12 (1950), Gradišče 2 (1958) Read more
Začetki pritlične stanovanjske hiše segajo v leto 1943. Postavil jo je Milan Tršar (1915–1988), Grogarjev, na parceli, ki jo je dobil doma. Načrt je zaupal tesarju Alojzu Jurjevčiču, gradnjo pa zidarskemu mojstru Jakobu Celarcu.

Hiša je bila dokončana leta 1945. V hiši je živel z ženo Francko Jesenovec (1915–2005), Jerebovo s Stare Vrhnike. Stanovanje sta veliko let nudila tudi najemnici, šivilji Tereziji Martinčič, ki je hodila šivat po hišah, nato pa se je zaposlila v Industriji usnja Vrhnika. Milan je končal Kmetijsko šolo na Grmu in kot navdušen sadjar za hišo negoval velik sadovnjak z žlahtnimi sortami, ki sta ga zasnovala z očetom Francem pred drugo svetovno vojno. Milan je bil tudi spreten lovec, celo na voluharje. Francka je obdelovala lehe (njive) pred hišo in vsako leto zredila dva prašička. Januarja so napravili koline. Milan in Francka sta bila dobra pevca, zato se je pri hiši pogosto in rado pelo. Danes je lastnica hiše, ki se trenutno obnavlja, njuna hčerka Anka, dipl. ing. kemije, poročena Peunik. Živi v Celju. Z možem Andrejem, s sinom Markom in hčerko Polono se pogosto vrača domov.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam