skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Občina Medvode je raznolika, od vaških do industrijskih, od ravninskih do čisto hribovskih naselij. Središče občine so Medvode, staro naselje, a mlado mesto ob sotočju Save in Sore na stiku Sorškega polja in Ljubljanske kotline, od Ljubljane oddaljeno le dvanajst kilometrov.

Read more

Je stičišče cest proti Ljubljani, Kranju, Škofji Loki in Vodicam. Arheološke najdbe iz rimskega časa (v Medvodah bronasta tulasta sekira, pri Rakovniku sledi rimske naselbine, na Ladji zlatniki) kažejo, da so na tem območju od nekdaj potekale pomembne prometne povezave. Železnica je prišla v Medvode leta 1870, ko so zgradili progo Ljubljana Jesenice. Po drugi svetovni vojni so Medvode doživele velik razcvet kot industrijsko mesto (Color, ki ga je leta 2008 prevzel Helios, Donit, danes Donit tesnit d. o. o., lesna in tekstilna industrija, Hidroelektrarna Medvode, danes HE Medvode – Savske elektrarne Ljubljana, papirnica v Goričanah, danes Goričane tovarna papirja Medvode, d. d.), med drugimi je pomembno podjetje Brinox inženiring d. o. o. v Sori in raznolika obrtna dejavnost.

Location

Show location

Information

Categories

history

Published by

Knjižnica Medvode

Author of the digital collection

Tatjana Mavrič

Keywords

Medvode, DOMOZNANSTVO, stare razglednice, stare fotografije

Published

18.12.2017 09:53

Modified

18.12.2017 09:19

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam