skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Kulturno društvo Vrh nad Laškim

V Šentlenartu nad Laškim so že od nekdaj skrbeli, da je bil kulturni utrip v kraju lepo predstavljen, tako s cerkvenimi pevci kot s tamburaško skupino pod okriljem takratnega župnika. Tamburaška skupina je delovala še vse do sredine 80. let prejšnjega stoletja, pri čemer je imel pomembno skrb za kulturno dogajanje v kraju njihov učitelj Drago Cepuš s soprogo.

Read more

Gledališka skupina je že davnega leta 1932 pripravila predstavo Razbojnik Guzej. Kasneje so bila z njihove strani na letnih srečanjih prikazana različna opravila in šege (vasovanje na vasi, odhod k vojakom, prikaz beračenja, prikaz pletenja košev ter druga kmečka in rokodelska opravila). Pomembno je bilo njihovo sodelovanje v prikazu rudarskega življenja in knapovskih družin.

Kulturno društvo Vrh nad Laškim se je od začetka delovanja Etno odbora Jureta Krašovca MOŽNAR vključevalo v predstavljanje šeg in opravil. Iz kulturnega društva sta danes v prikaze največkrat vključeni skupina ljudskih pevcev in vaška godba. Omeniti je treba, da si je v okviru turistično-etnografske ponudbe vasi vredno ogledati zbirko kmečkih predmetov in orodja na Deželakovi domačiji v Laški vasi. 

 

Photo gallery

Location

Show location

Information

Keywords

ETNOLOGIJA

Published

10.11.2016 04:02

Modified

03.02.2018 20:12

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam