skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Kolesarska sekcija je bila ustanovljena v okviru Fizkulturnega društva Beltinci (FD Beltinci, ustanovljeno 1946)  leta 1947, naslednje leto pa je bil v Beltincih ustanovljen samostojen Kolesarski klub Beltinci, ki se je leta 1950  preimenoval v Kolesarski klub - Prekmurje. Ponovno se je preimenoval leta 1973, v »Kolesarski klub – Pomurje« Beltinci.

Read more

Začetno obdobje obstoja kluba so zaznamovala številna množična klubska tekmovanja, prva kolesarska dirka »Po Pomurju« pa je bil prirejena leta 1955. Beltinski kolesarski klub je bil znan po zelo uspešnih kolesarjih, ki so svoje znanje in delo prenašali tudi na mlajše generacije. Upad za zanimanje kolesarjenja je nekoliko upadel s pojavom avtomobilizma, vendar pa so se kaj kmalu pojavila specialna kolesa, ki so dale nov zagon Kolesarskemu klubu in kolesarjem. Beltinski kolesarji so sodelovali na številnih tekmovanjih, kot npr. na dirkah za prvenstvo Jugoslavije, kasneje na dirkah za prvenstvo Slovenije, dirkah po Pomurju, dirkah »Priložnost za mlade«, mednarodnih dirkah, medklubskih dirkah, na »Kolesarskem maratonu treh src« in številnih drugih.

Literatura:

Šraj, P. Beltinci: 1322-1993. Beltinci: Občina, 1995

Photo gallery

Information

Keywords

KOLESARSTVO

Published

30.09.2017 19:40

Modified

30.09.2017 20:51

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam