skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Jože Ovnik - portret nekega Trboveljčana

Slikar, karikaturist in ilustrator, ki meni, da slikar ne more biti vsakdo. Človek, ki pojmuje karikaturo kot najvišjo obliko slikarstva. Avtor, ki ideje za svoje risane zgodbe črpa iz trboveljskih ljudi, iz njihove dobrote in svobode. Read more
Trboveljčan, ki je to bil, ni bil in je spet: rojen leta 1955 v Trbovljah, do 26. leta Velenjčan, nato spet Trboveljčan.  Človek, ki hodi v službo zato, da preskrbi svojo družino, da se počuti varno in da lahko v prostem času nemoteno riše zgodbe. Njegova najbolj znana podoba je škrat Perkmandeljc, ki se skriva v zasavskih rudniških jaških, lepša delovne trenutke rudarjev in njihovih družin ter jim včasih tudi kakšno zagode. Ovnik je Prekmandeljčevo podobo obeležil tudi z izvirno slikanico (izšla je leta 1997, v samozaložbi), ki prinaša zgodbo o nagajivem rudniškem škratu, ki ga je Ovnik spoznal iz pripovedovanja očeta in drugih nekdanjih trboveljskih knapov.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam