skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Jana Najdič pravi, da je Moravčanka, čeprav je doma iz Železnikov, kjer so klekljali čipke. A je klekljanje ni veselilo, čeprav se je kot otrok motala med nitmi, ko je doma razvila kakšen klekelj. Read more
Priznava, da jo odpadajoče listje vsako jesen znova očara. Rdeče in rumeno, vseh mogočih in nemogočih odtenkov. Skrbno jih nabere, položi med liste in obteži, da se lepo posušijo. Nato izrezuje novoletne motive, rdeče cvetove in motive živali, tako nastajajo izvirne slikarije. Kartone nareže na velikost pisemske ovojnice in nanje prilepi sličico. Zraven nariše še nekaj zvezdic z zlatim črnilom in napiše dobro misel za svojo prijateljico. Ali pa lepega metulja iz dveh javorovih listov in malo paličico na sredini. Na njenih voščilnicah se znajdejo različni materiali od valovite lepenke, mase das, ki danes pogosto nadomešča glino, ročno izdelanega papirja, rafije, čipke do suhega cvetja.

Photo gallery

Information

Keywords

ROČNA DELA, VOŠČILA, VOŠČILNICE

Published

07.11.2012 14:35

Modified

10.11.2012 09:17

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam