skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Izdajatelj – Celjski tednik

V naslednjih letih je Celjski tednik izhajal redno vsak teden in še vedno na 8 straneh. Vsebinske zasnove ni­so bistveno spreminjali, naklada pa je ostajala pri 9000 izvodih. V šte­vilki 10 (13. marca 1959) lahko v kolofonu prvič zasledimo tudi zapi­sano novo ime izdajatelja. To je bilo časopisno podjetje Celjski tisk, v katerem sta bila zdru­žena Celjska tiskarna (leta 1949 nacionalizirana tiskarna Družbe sv. Mohorja) in Celjski tednik.

Read more
Podjet­je je vodil Ivan Melik - Gojmir, ča­snik pa je še vedno urejal uredniški odbor z odgovornim urednikom To­netom Maslom. Jasno izražena želja izdaja­telja in uredništva, da bi bil časnik prisoten v vsakem gospodinjstvu, se je pokazala tudi v »agresivnem mar­ketingu«, ki ga lahko zasledimo je­seni leta 1961. V posebnih oglasih so pozivali ljudi, naj naročijo »naj­boljši pokrajinski časopis v Slove­niji«. »V sedanjem hitrem družbe­nem razvoju si pač ne moremo za­misliti človeka - družbenega uprav­ljalca, kako bi lahko brez časopisa uspešno izpolnjeval naloge, ki jih pred njega postavlja današnji čas«, je bilo zapisano v pozivu naročni­kom, ki so ga objavljali v Celjskem tedniku vsak teden.
Tudi vsebinsko je Celjski tednik po­stajal vse pestrejši. Poleg stalnih ru­brik, v katerih so bralce podrobno seznanjali o vseh dogodkih v občini in okraju, tedenskih notranjih in zu­nanjih političnih pregledov, obilice zanimivega branja iz domovine in sveta, vesti o nesrečah in še vrste drugih vesti so odprli kotičke tudi za otroke in gospodinje, bolj zahtevni bralci pa so lahko prebirali reporta­že iz tujine, ki so jih pisali dopisniki in člani Celjskega tednika.  Celjski tednik je polagoma postajal časopis za širšo paleto okusov – tudi zahtevnejših.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

17.11.2010 14:26

Modified

21.02.2018 07:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam