skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Hitovo sejmarjenje na Kolodvorski cesti

Radio Hit se je leta 1996 odločil v Domžalah organizirati pravi sejem z vsem dodatnim dogajanjem. Tako Kamnik kot Mengeš imata dolgoletno sejemsko tradicijo in odločitev radia in občine je bila, da bi bilo dobro obogatiti dogajanje tudi v Domžalah z dvodnevno prireditvijo na prostem. Read more
Kolodvorska cesta je bila naravna izbira, saj s svojim ambientom in dušo, ki jo premore, prispeva k pravemu vzdušju. Ulico smo zaprli in nanjo postavili stojnice, povabili sejemske razstavljalce in prodajalce, postavili oder za dodatno dogajanje in k sodelovanju povabili okoliška podjetja in obrtnike, ki se radi predstavijo so-občanom.

Vedno je bil  del sejma rezerviran za predstavitve domačih obrti, ki jih v Domžalah ni malo. Obiskovalci so dobili možnost spoznati izdelavo slamnikov, turistično ponudbo občine, delo kmečkih žena, njihove pridelke in izdelke, spretnosti lokalnih umetnikov in delo šol ter društev v občini … Vsako leto prinese kaj novega in zanimivega, tako da domačini in ostali obiskovalci vidijo in spoznajo bogato delovanje občine še bolje na enem mestu.

Že sami začetki so pokazali, da smo s sejmom zadeli žebljico na glavico, saj je bil odziv zelo dober. Zato smo se odločili organizirati tudi božični sejem, kar se je po nekaj letih izkazalo kot velika težava. Večdnevno zaprtje Kolodvorske ulice ni prijetno za stanovalce, sneg in nizke temperature ne privabijo toliko obiskovalcev, čeprav je zima lahko zelo romantična s svojimi lučkami, okrasitvijo in snegom, in tudi ponudba na stojnicah ni bila tako bogata, ker so se razstavljalci raje odločali za druge že uveljavljene sejme.

Septembrski sejem pa se je obdržal. Ker so s sejmi povezani nostalgični občutki, smo jih popestrili s starimi sejemskimi igrami. Metanje podkev, žebljarjenje, brananje, ploščkanje so le nekatere od izbranih iger. Ljudje radi sodelujejo in tekmujejo, vsak mora plačati določen prispevek in zbrani denar smo vsako leto namenili družini iz Domžal, ki je zaprosila za enkratno finančno pomoč pri Rdečem križu Domžale. Tako smo pomagali mnogim pri nakupu zimske garderobe za otroke, plačilu položnic, reševanju perečega stanovanjskega problema, nakupu šolskih potrebščin in kurjave ter reševanju podobnih težav.

Sejme smo popestrili tudi z nastopi glasbenikov in skupin iz vse Slovenije, priložnost za predstavitev smo dali lokalnim klubom, društvom, mladim glasbenikom, osnovnim šolam iz občine, vsako leto smo se prilagodili trenutnemu dogajanju v občini in tako še bolj približali sejem prebivalcem. Sobotni večeri so namenjeni zabavi in plesu ob dobri glasbi in sejemski oder je gostil že mnoga znana in priljubljena imena slovenske glasbene scene.

Pravo ime dogodka je Hitovo sejmarjenje in vsako leto zanj skrbi velika Hitova ekipa pod vodstvom Janeza Lavriča – Iča. Zato je ob desetletnici dobil torto v zameno za obljubo, da bo poskrbel, da bo sejem na Kolodvorski cesti v Domžalah tudi v prihodnje.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam