Map  
Uspešno opereto v treh dejanjih Grofico Marico madžarskega skladatelja Emmericha Kálmána, so 2. decembra 2011 premierno predstavili tudi na odru Doma II. slovenskega tabora v Žalcu. Read more
Po besedah dirigenta operete Simona Dvoršaka, ki pravi, da Grofica Marica, velja za največkrat izvajano opereto vseh časov, je bil koprodukcijski projekt Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec ter Hiše kulture Celje v sklopu naveze Triangel uspešno izpeljan. Režiser operete je bil Marko Platan, glavno vlogo Grofice Marice je imela Andreja Zakonjšek Krt, on njej so še igrali in peli Žiga Kasagić, Nataša Zupan, Primož Krt, Tim Ribič, Martina Burger, Borut Alujevič, Boštjan Regulj in Ksenija Kovče, ostale člane 100-članske ekipe pa prikazuje operetni list.

Za koreografijo je poskrbela Sanja Rehar, scenografijo Matija Kovač, kostumografijo Aleksandra Šepec. »Enostavna« oz. »preprosta« scena, ki pa je dala velik pečat in občutek domačnosti pa je bila povečava Dvorca Novo Celje, ki se je zlila z odrom in glasbo. Dialoge za žalske prizore je priredila Anja Ivakič Operetni zbor, ki so ga sestavljali pevci iz Spodnje Savinjske doline, Gimnazije Celje-Center in Celjski oktet ter pevci otroškega zbora OŠ Griže sta vodila Gregor Deleja in Breda Veber.

Location

Show location

Information

Keywords

GLASBA, KULTURA, opereta

Published

16.12.2013 15:08

Modified

17.12.2013 08:35

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam