skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Goriški literarni klub GOvoRICA je v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka v letu 2013 razpisal literarni natečaj GOvoRIČKA za humorno kratko prozo v eni izmed krajevnih govoric z območja (širše) Goriške. Natečaj je potekal od 20. junija do 1. oktobra 2013.

Read more
Med pogoji natečaja so v literarnem klubu zapisali, da naj bodo besedila zapisana v krajevnih govorih, kot jih je slišati na območju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Brda, Kanal ob Soči, Ajdovščina, Vipava, Komen, Tolmin, Kobarid, Bovec, Cerkno in Idrija.
Besedila so morala biti izvirna, neobjavljena in nikoli še predstavljena, njihova dolžina pa v mejah med najmanj 2500 in največ 5000 znaki.

Na natečaj je prispelo 27 besedil, od teh je 20 besedil ustrezalo razpisnim pogojem: iz primorske narečne skupine 8 besedil, iz rovtarske narečne skupine pa 12 besedil. Od tu izhaja tudi nagrajeno besedilo, zapisano v govoru, ki ga je slišati na Vojskem nad Idrijo.

Predsednica komisije je bila ga. Katarina Vuga, ki že dalj časa preučuje solkansko govorico in zapisuje besedila v solkanščini. Poleg nje so besedila pregledali, dopolnili in pripravili za objavo še ga. Ana Balantič, g. Edo Erzetič in g. Aldo Černigoj.

Sredi oktobra je bila v Goriški knjižnici zaključna prireditev, na kateri so se predstavili nekateri avtorji, celotno besedilo pa je prebrala tudi nagrajenka natečaja Olga Kolenc.


Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Katarina Vuga

Contacts

Katarina Vuga

Keywords

literarni večeri, LITERARNO USTVARJANJE, NAREČJA, NAREČNA KNJIŽEVNOST, narečne besede, NATEČAJI

Published

18.01.2014 00:00

Modified

15.01.2019 13:28

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam