skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Franc Jelenc - Moja pot na Jesenice

Vsebino predstavlja zgodba z naslovom Moja pot na Jesenice, ki jo je napisal Franc Jelenc in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včaish priseljevali.

Read more

To je življenjska zgodba Franca Jelenca iz Bukovščice v Selški dolini, ki ga je življenjska pot po hudih preizkušnjah pripeljala na Jesenice. Potem, ko so mu med drugo svetovno vojno ustrelili očeta, se je kot najstnik podal na trnovo pot preživetja, ki ga je pripeljala na Jesenice. Dobil je delo v železarni in se ob delu izobraževal. S pridobljeno izobrazbo je tudi napredoval in nazadnje delal v računalniškem centru Železarne Jesenice.  Dobil je tovarniško stanovanje, kjer še danes živi v krogu družine in prijateljev. Prosti čas si že petdeset let krajša s petjem v moškem pevskem zboru Jeklar.   Dokument vsebuje tudi fotografije rojstne domačije Franca Jelenca v Bukovščici okoli leta 2000, bratov in sester z mamo Jerico Jelenc okoli leta 2004 in sina ter hčerke leta 1964.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Franc Jelenc

Keywords

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Published

27.12.2018 20:02

Modified

07.12.2018 18:21

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam