skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Roberto Stell se je rodil 26. marca 1953 v Opatiji na Hrvaškem. Po narodnosti je Italijan. Po dokončani Gradbeni tehniški šoli na Reki se je leta 1973 vpisal na študij arhitekture v Ljubljani in ga dokončal 1981. Leta 1976 se je vpisal na kiparski oddelek Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Sodeloval je s poletno kiparsko šolo v Marušičih v Istri ter na Formi vivi v Seči pri Portorožu. Ukvarja se z arhitekturo, oblikovanjem in kiparstvom. 

Read more

ROBERTO STELL 

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1984

jeklena pločevina, veriga / steel plates, chain

500 x 1000 x 500 cm

Rimski vrelec, Kotlje / Rimski vrelec, Kotlje

Tematsko izhodišče šestega simpozija Forme vive na Ravnah je Robertu Stellu narekovalo sestavljeno kompozicijo z intrigantno dvoumnim in poetično naravnanim sporočilom. V postmodernem občutju alegoričnega likovnega jezika jekleno stopnišče simbolizira človekovo težnjo po premagovanju ovir in svobodni inicijaciji v višave neznanega, medtem ko stožčasto "sidro" ilustrira človeške strahove in bremena preteklosti, ki ga na tej poti ovirajo. Vsebinske poudarke efektno podčrtuje tehnično čista izpeljava domišljenih kiparskih volumnov

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Marko Košan

Keywords

KIPARSTVO, URBANIZEM

Published

05.12.2016 13:00

Modified

01.12.2016 12:42

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam