skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Društvo knjižničarjev Dolenjske nekoč

13. januarja 1977 je Novo mesto postalo sedež ene izmed medobčinskih kulturnih organizacij - Društva knjižničarjev Dolenjske. Ustanovni občni zbor je potekal v Študijski knjižnici Mirana Jarca, kjer ima društvo sedež še danes. Vodil ga je tedanji upravnik Študijske knjižnice Bogo Komelj in do tedaj predstednik dolenjske podružnice Društva bibliotekarjev Slovenije v Novem mestu.

 

Read more

Za prvega predsednika Društva knjižničarjev Dolenjske je bil izvoljen Bogo Komelj iz Novega mesta, za podpredsednico Lea Grabrijan iz Črnomlja. Že na samem začetku je Bogo Komelj, takratni upravnik Študijske knjižnice Mirana Jarca, izpostavil, da je potrebno društvo okrepiti, ga izpostaviti s čim večjim številom članov, kot je sam dejal: "Da bo naš glas močnejši." Zavedal se je, da je za uresničitev takratnih z zakonom določenih knjižničarskih nalog še kako pomembno za knjižničarsko stroko, da skupaj stopijo poklicni knjižničarji in vsi ljubitelji knjig. Prav tako je izpostavil, da je prva naloga društva, da si prizadeva za čim večjo razširjenost knjige, da bi le to lahko v roke prijel vsak človek, pod sloganom "Knjigo vsakemu občanu!".

Location

Show location

Information

Categories

culture

Author of the digital collection

Brigita Lavrič

Keywords

Društvo knjižničarjev Dolenjske, KNJIŽNIČARJI, BIBLIOTEKARJI

Published

17.03.2017 07:42

Modified

08.01.2019 11:36

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam