skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Kljub vsakodnevnemu strogemu nadzoru so dekleta včasih pobegnila. Tako ena izmed učenk navaja, da so včasih zvečer pobegnile na dvorišče, da so se videle s fanti, ki so jih prišli obiskat. Read more
Včasih so se izmuznile tudi ob nedeljah, ko so bližnja dekleta odšla domov. Kakšna od prijateljic se jim je brez dovoljenja pridružila. Seveda pa se je kdaj tudi zapletlo. Kadar so odšle domov, so se morale vrniti ob določeni uri. Če se katera do takrat ni vrnila, je bila kaznovana.
Bilo je pa še veliko lepega. Med drugim so doživele tudi zanimivo nabiranje borovnic. V nekaj urah so nabrale 240 litrov borovnic, ki so jih kasneje predelale v sok, nekaj pa tudi posušile. Na hribčku nad gradom, ki so mu rekle Brioni, so rasle čudovite češnje. Gospa Bezovšek ima lepe spomine na to, kako so jih skupaj z ostalimi dekleti kar narobutale.

Poleg hudomušnih dogodivščin pa so bili šolski dnevi popestreni tudi z raznimi praznovanji ob državnih in drugih praznikih, ko so same pripravile proslavo. Pestro je bilo tudi ob pomembnejših obiskih, kot so bili obiski študentov agronomskih fakultet, županov in podobno.

Kar nekajkrat pa so se na zanimive dogodivščine odpravile izven šolskega prostora, saj so bili organizirani tudi razni poučni izleti. Poleg tega izleta v opero v Ljubljajni so učenke omenjale še obisk živalskega vrta v Zagrebu, enodnevni izlet v Belo krajino in na Brezje, ogled veterinarske bolnišnice v Ljubljani, ogled semenarne Selo pri Radohovi vasi, mlekarne in kuhinje bolnišnice v Novem mestu, ogled gospodinjske šole na Vinomeru pri Metliki in v Poljčah ter velesejma v Zagrebu. Na izlet pa so odšle tudi ob koncu šolanja. Tako je generacija 1957/58 odšla na izlet na morje, in sicer na Reko in od tam z ladjo do Pule, kjer so si ogledale areno.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Keywords

ANEKDOTE, IZLETI, KMETIJSTVO, POKLICNE ŠOLE

Published

13.11.2013 13:06

Modified

03.12.2013 14:06

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam