skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Časopis za petino stroškov

Če danes bolj kritično pogledamo v čase, ki jih verjetno tudi številni družbenopolitični ali javni delavci niso povsem jasno razumeli, se ne bomo čudili, da je prodajna ce­na Novega tednika znašala komaj pe­tino realnih stroškov (2 dinarja).

Read more
Kljub temu, da v sistemu »svobodne menjave de­la«, v katerem se je gibalo tudi življenje Novega tednika, tržna ekonomija ni imela kaj veliko iskati, so pri uredništvu še vedno računali na dohodek od reklam in og­lasov. Prevladovalo je celo prepriča­nje, »da je v času, ko se gospodars­tvo bori s prodajo svojih proizvodov, prav informacija tista, ki zmore - ob­jektivno, prepričljivo in zanesljivo pospešiti in oživiti prodajo in urav­navati ponudbo in povpraševanje«.
Ob vsem tem ne smemo pozabiti lju­di, ki so takrat Novi ted­nik ustvarjali. Sredi leta 1975 je mesto glavnega in odgovornega urednika prevzel »druž­benopolitični delavec« Bojan Volk (pred tem sekretar občinske konferen­ce SZDL Celje), redakcijski skupini pa sta se pridružila Mateja Podjed in Janez Vedenik. Leto dni kasneje je Novi tednik zapustil dolgoletni sodelavec Berni Strmčnik.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

19.11.2010 09:21

Modified

21.02.2018 07:49

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam