skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Bolj prazna kot polna vreča

V letu, ko je Titovo pismo o negativ­nih pojavih v političnem in gospodar­skem življenju po vsej takratni jugo­slovanski državi dalo povod za obra­čun z liberalno strujo v ZKJ in je padla slovenska vlada Staneta Kavči­ča, so se končno uredile finančne razmere tudi za No­vi tednik.

Read more
S sprejetjem občinskih pro­računov za leto 1972 so postale ob­činske konference SZDL Celje, Laš­ko, Mozirje, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Žalec tudi formalno podpisnice ustanovi­teljske pogodbe o sofinanciranju No­vega tednika in Radia Celja. Tako se je za slabi dve desetletji vsaj za silo uredil finančni položaj tednika, če­prav je bila tudi potem vreča z de­narjem vedno bolj prazna kot polna. Soustanoviteljice so se tudi dogovo­rile, da bodo s spremenjenim vsebin­skim konceptom tednik približali vsa­kemu občanu.
Takratni urednik Jože Volfand je o tem zapisal: »Vloga sredstev obveščanja je vsak dan več­ja. In ko se na eni strani trudimo, da bi spodbudili sistemsko urejevanje položaja informativnih medijev ali pa da bi z medobčinskimi dogovarjanji utrdili razmišljanja o prepotrebnosti pokrajinskih medijev, je na drugi strani še mnogo več vredno spozna­nje, da mora postati informacija vse bolj last vsakega delovnega človeka, vsakega občana.«

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

19.11.2010 08:35

Modified

21.02.2018 07:49

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam