skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Fiat je že od začetka proizvodnje iskal načine in oblike kooperacije z avtomobilskimi industrijami na drugih, tujih trgih. Read more
Tako je na primer v Nemčiji proizvodnja fiata 508 potekala v kooperaciji z NSU. V Angliji je potekala montaža po licenci z originalnimi sestavnimi deli pod imenom FIAT England London. Na Češkoslovaškem so se prodajali pod imenom Walther Junior. V Madridu je bila licenčni proizvajalec Balille Fiat Hispania.

Najpomembnejša pa je licenčna proizvodnja Balille v Franciji. Že leta 1932 so v Parizu predstavili Fiat 6CV ali Fiat 508 transalpina. Na francoskem trgu je že bila močna konkurenca malih avtomobilov, zato se je morala karoserija novega 6CV čimbolj prilagoditi okusu francoskih kupcev.
 
Zanimiva je tudi kooperacijska proizvodnja Balille na Poljskem. Nastane »Polski Fiat d.d.« Proizvajajo celotno paleto modelov Fiat 508, s tem da na masko hladilnika, kjer smo bili navajeni napisa Balilla, postavijo napis »Junak«.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Contacts

Ivan Marković
Laura Chersicola
Sergej Čehovin

Keywords

Balilla, Fiat 508, RAZSTAVE, stari avtomobili

Published

27.12.2012 09:50

Modified

27.12.2012 15:20

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam