skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Oddelek avto transporta je bil relativno velik; zaposloval je okrog 30 šoferjev in 10 ostalih transportnih delavcev.

Read more

Vozniki tovornjakov so vozili surove kože, sredstva za predelavo, gotovo usnje. Za prevoz konfekcije so imeli poseben tovornjak. Najpogostejše relacije so bile do Luke Koper, v Šmartno in Šoštanj, po celi Jugoslaviji in Italiji. Za odvažanje raznih odpadkov, blata in ostružkov na deponijo so imeli do 6 kamionov (kontejnerjev).

Vozniki kombijev so prevažali manjše količine usnja in konfekcije v trgovine in drugim strankam doma in v tujino. V IUV so imeli do 7 kombijev.

Vozniki osebnih avtomobilov so prevažali ljudi na odgovornih položajih v posamezne TOZD-e. Prevažali so tudi strokovne delavce: na sejme, strokovna srečanja, poslovne sestanke. Pogosti so bili prevozi poslovnih partnerjev iz tujine. V voznem parku IUV je bilo do 7 osebnih avtomobilov.

Ostali transportni delavci so bili zadolženi za prekladanje premoga, odvoz odpadkov, ostružkov, opravljanje zimske službe – pluženje snega na vseh lokacijah usnjarne.

Location

Show location

Information

Categories

history
economy

Author of the digital collection

Nataša Oblak Japelj

Keywords

industrija usnja, VZDRŽEVANJE, 20. stoletje, Vrhnika, MEDNARODNI TRANSPORT, NOTRANJI TRANSPORT

Published

05.12.2017 12:08

Modified

05.12.2017 09:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam