skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Altdeutsch pohištvo

Obdobje, s katerim nadaljujem, obsega čas med letoma 1845 in 1900. To obdobje v stroki imenujemo obdobje neostilov in historizma, ljudje pa to obdobje radi imenujejo kar Altdeutsch, obdobje staronemškega stila. To obdobje prinaša vrnitev vseh prejšnjih stilov v malo poenostavljeni obliki, najpogostejši stil je neobarok ali drugi barok. Read more
To obdobje je zastopano z masivno jedilno mizo, izdelano okoli leta 1890 iz masivnega hrastovega lesa, zgornja raztegljiva plošča pa je furnirana s hrastovim furnirjem. Miza v raztegnjenem stanju meri več kot tri metre v dolžino, okoli katere se lepo poda 12 enakih stolov iz zbirke knjižnice. Stoli so izdelani v staronemškem stilu iz hrastovega masivnega lesa v enakem časovnem obdobju kot miza. Skupaj tvorijo del nekdanje jedilnice.  
Ostalo pohištvo iz tega obdobja zastopajo predvsem manjši kosi, ki so bili v uporabi v vsakdanjem življenju takratnih meščanov, in sicer različni stoli, fotelji, mizice in celo šivalni stroj znamke Singer.

Avtor besedila Aleš Senica

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam