skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

40 let turističnega podmladka in predavanj v Naklem

26. oktobra 1978 je bil ustanovljen Turistični podmladek pri Turističnem društvu Naklo. Drago Papler je bil izvoljen za prvega predsednika turističnega podmladka in deloval v Upravnem odboru Turističnega društva Naklo kot najmlajši podpredsednik društva v okviru Gorenjske turistične zveze.

Read more

Turistični podmladek v Naklem je bil prva tovrstna organizacija pri gorenjskih turističnih društvih, vsi ostali so delovali v šolah. Vključili smo se v kviz tekmovanje Gorenjske turistične zveze o poznavanju gorenjskega turizma, kjer je naša ekipa leta 1978 zmagala in prejela prehodni pokal. V ekipi so sodelovale: Romana Ferenčak, Nada Martinec in Helena Nikač. Začeli smo prirejati številna turistično-potopisna predavanja v času zimske sezone in tako pritegnili krajane v dvorano doma krajevnih organizacij, ki je spet postala zbirališče krajanov, središče kulturnega in družabnega življenja. Predvajali smo kratkometražne filme na temo s področja turizma, varstva narave in podobno. Krajane smo o svojih akcijah obveščali v krajevnem glasilu Naklan'c in drugih javnih medijih.

Podmladek Turističnega društva Naklo je dve leti zapored (1979, 1980) osvojil prvo mesto v tekmovanju Gorenjske turistične zveze za vsestransko dejavnost in premagal vse šole s poklicnimi mentorji – učitelji.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

history

Author of the digital collection

Helena Krampl Nikač

Published

27.12.2018 20:16

Modified

10.01.2019 15:34

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam