skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Velika tombola na celjski Skalni kleti, 5. 8. 1956

Oče Edi Lorger se je na prvo avgustovsko nedeljo pred 55. leti od doma na Zavodni odpeljal s kolesom na bližnjo Skalno klet, vrnil pa se je kar z dvema. Drugega je zadel na toboli, ki se je odvijala na nogometnem igrišču pod celjskim Starim gradom. V času nekdanje Jugoslovije so bile v Celju pogosto organizirane tombole z bogatimi nagradami, običajno je bil glavni dobitek osebni avtomobil. Na tombolo se je odpravil z nečakom Erikom Kohnetom. Ker sva bili s sestro še premali, ona jih je imela dve in pol, jaz komaj leto, smo z mamo ostale doma. Glavni to ...

Read more

Oče Edi Lorger se je na prvo avgustovsko nedeljo pred 55. leti od doma na Zavodni odpeljal s kolesom na bližnjo Skalno klet, vrnil pa se je kar z dvema. Drugega je zadel na toboli, ki se je odvijala na nogometnem igrišču pod celjskim Starim gradom. V času nekdanje Jugoslovije so bile v Celju pogosto organizirane tombole z bogatimi nagradami, običajno je bil glavni dobitek osebni avtomobil.

Na tombolo se je odpravil z nečakom Erikom Kohnetom. Ker sva bili s sestro še premali, ona jih je imela dve in pol, jaz komaj leto, smo z mamo ostale doma. Glavni tombolski dobitek je bil avtomobil fičko, med nagradami pa so bili med drugim tudi motor in kolo. Očetova srečka je imela pravilni dve vrsti številk, ki sta prinašali kolo. Zadovoljil se je z njim in ni čakal na nadaljnje žrebanje. Kolo je še vrsto let služilo svojemu namenu, z njim se je vozil v službo, ob prostem času pa tudi v mesto na klepet s sprijatelji.

 

Prispevala: Romana Pernovšek

Picture

Location

Show location

Information

Date of creation

5. 8. 1956

Period of creation

20th century

Place

Celje

People in the photo

Edi Lorger

Keywords

tombole, kolesa, prireditve

Published

23.07.2021 09:21

Modified

31.07.2021 06:19

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam