Map  

V Bileći, bolovanje

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti. Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ...

Read more

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti.

Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ime »simulanti«, kar gotovo ni bilo lepo slišati, je bilo pa koristno in praktično.

Vč/460

Picture

Location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

nn

Date of creation

1958

Period of creation

After World War II

People in the photo

Skupina gojencev v Bileći na bolovanju

Keywords

pitomci, bolovanje v šoli v Bileći

Published

23.03.2020 19:15

Modified

06.04.2020 21:38

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam