skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Stik dveh planinskih praporov, Dolina Krme 1983

V  nedeljo, 18. septembra 1983, je bil v dolini Krme Dan  slovenskih planincev. Kot je navada, so na srečanje prišli številni ljubitelji slovenskih planin iz vse Slovenije in zamejstva. Bila je prilika, da se spet srečajo planinski prijatelji in poklepetajo o tem in onem in da se dogovorijo in načrtujejo kakšno novo aktivnost. Obilno udeležbo na srečanju sta zagotovili tudi Ilirskobistriško planinsko društvo in PD Sežana, ki sta pripeljali s seboj dosti planinskega podmladka. Pohvalno je bilo, da sta obe društvi pri ...

Read more

V  nedeljo, 18. septembra 1983, je bil v dolini Krme Dan  slovenskih planincev. Kot je navada, so na srečanje prišli številni ljubitelji slovenskih planin iz vse Slovenije in zamejstva. Bila je prilika, da se spet srečajo planinski prijatelji in poklepetajo o tem in onem in da se dogovorijo in načrtujejo kakšno novo aktivnost. Obilno udeležbo na srečanju sta zagotovili tudi Ilirskobistriško planinsko društvo in PD Sežana, ki sta pripeljali s seboj dosti planinskega podmladka. Pohvalno je bilo, da sta obe društvi prinesli na srečanje vsaka svoj društveni prapor. Z obeh praporov se je dalo zaključiti, da gre za dvoje sosednjih in prijateljskih društev. Na novem sežanskem praporu smo občudovali upodobitev 1027 m visoke Vremščice, njihove simbolne gore, s sliko vršnega kamna na Vremščici in preko tega kamna je izvezena podoba našega Velikega Snežnika. Lepo veziljsko delo.

Oba praporščaka sta poskrbela še za staro planinsko navado in s stikom obeh praporov potrdila prijateljstvo obeh društev. Prisotni so s ploskanjem pozdravili ta dogodek.

Na sliki: Izlet planincev društev: PD Sežana in Ilirska Bistrica z obema praporoma in praporščakoma za Sežano Franc Fabčič in za Ilirsko Bistrico  Silvo Susič (na desni).

267/vč

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

nn, sliko hrani Vojko Čeligj

Date of creation

1983

Period of creation

20th century

People in the photo

Člani PD Sežane in Ilirske Bistrice

Keywords

Stik dveh praporov

Published

01.06.2017 10:57

Modified

05.06.2017 05:45

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam