Map  

SINDIKALNO DRUŽENJE ZA NOVO LETO, Topol, Ilirska Bistrica 1954

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore. Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi or ...

Read more

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore.

Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi organizirali tudi za Dan Republike, 29. novembra. Vstopnina je bila le simbolična.

Na sliki skupina slučajnih in prepoznavnih obiskovalcev na tej zabavi dne 29. dec. 1954 v Topolu, ki se  je v tem času preimenoval v obrat pivškega Javorja. (328/vč)

Picture

Location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Date of creation

1954

Period of creation

20th century

People in the photo

Udeleženci novoletnega druženja 1954

Keywords

Novo leto, zabava dec. 1954

Published

31.12.2017 20:29

Modified

31.12.2017 20:29

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam