Map  

Selitev v Louisiano

Nonina sestra Lidija Olenik (por. Landry), fotografirana v Louisiani (ZDA) leta 1951. Lidija se je v dvajsetem letu starosti zaljubila v tržaškega mladeniča Alberta Uga. Kmalu se je z njim omožila in zaživela v Trstu, kamor se je preselila iz rodnega Šareda, majhne vasi nad Izolo. Ugo je tragično preminil v nesreči z motorjem, še pred rojstvom njunega prvorojenca. Otroku je zato ob rojstvu podarila ime ljubljenega soproga - Alberta. Mlada vdova Lidija je bila lepo in šarmantno dekle, zato je kljub sinu imela še veliko snubcev. Vse je kategorično zavračala, d ...

Read more
Nonina sestra Lidija Olenik (por. Landry), fotografirana v Louisiani (ZDA) leta 1951. Lidija se je v dvajsetem letu starosti zaljubila v tržaškega mladeniča Alberta Uga. Kmalu se je z njim omožila in zaživela v Trstu, kamor se je preselila iz rodnega Šareda, majhne vasi nad Izolo. Ugo je tragično preminil v nesreči z motorjem, še pred rojstvom njunega prvorojenca. Otroku je zato ob rojstvu podarila ime ljubljenega soproga - Alberta. Mlada vdova Lidija je bila lepo in šarmantno dekle, zato je kljub sinu imela še veliko snubcev. Vse je kategorično zavračala, dokler ni srečala Thomasa, ladijskega inžinirja ameriške tovorne ladje, ki je tedaj pristala v tržaškem pristanišču. Thomas je, za razliko od ostalih snubcev, vzljubil tudi Lidijevega sina Alberta. Kmalu sta postala nerazdružljiva. Ko je ameriška ladja odplula proti Louisiani, sta na krovu, skupaj s Thomasom, mahala tudi Lidija in Alberto. V Lousiani sta se Lidija in Thomas tudi poročila. V srečnem zakonu se jima je rodil še en sin, prav tako Thomas.

Picture

Information

Published by

Luana Malec

Original author

neznan

Date of creation

1950

Period of creation

After World War II

Place

Tujina

People in the photo

Lidija Olenik (por. Landry)

Keywords

poroka, povojne migracije

Published

29.09.2013 18:59

Modified

29.09.2013 18:59

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam