Map  

Primorska študenta in študentki na Snežniku 1960

Primorska študenta in študentki pred zavetiščem na Snežniku 1960. Zavetišče je šele nastajalo. Na mestu nekdanje italijanske vojaške opazovalnice, ki je bila po vojni le še razvalina, kup kamenja in ožganega lesovja,  je bistriški profesor Drago Karolin v letih 1958–1961 trmasto in v opazni meri tudi lastnoročno udejanjal svojo pobudo o planinskem zavetišču na tej zanimivi in nenavadno razgledni gori (Snežnik 1796 m). Seveda so pobudo podprli in priskočili na pomoč ilirskobistriški p ...

Read more

Primorska študenta in študentki pred zavetiščem na Snežniku 1960.

Zavetišče je šele nastajalo. Na mestu nekdanje italijanske vojaške opazovalnice, ki je bila po vojni le še razvalina, kup kamenja in ožganega lesovja,  je bistriški profesor Drago Karolin v letih 1958–1961 trmasto in v opazni meri tudi lastnoročno udejanjal svojo pobudo o planinskem zavetišču na tej zanimivi in nenavadno razgledni gori (Snežnik 1796 m). Seveda so pobudo podprli in priskočili na pomoč ilirskobistriški planinci in drugi, tudi vojaki  tedanja JLA. In vsakdo od obiskovalcev, ki je pri tem vsaj za kako uro dal svojo roko, je bil dobrodošel.

1961. je bilo zavetišče odprto.  Naša četvorka  (Silvo, Anja, Ada in Jože) se je slikala pred njim že leto dni prej. Očitno je, kako je v težkih gorskih okoliščinah nastajalo nekako zasilno, ljubiteljsko.

Zdaj je na istem mestu oskrbovana planinska koča, poimenovana  po zaslužnem profesorju Dragu Karolinu. (sf)

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Silvo Fatur

Original author

Silvo Fatur, ki fotko tudi hrani

Date of creation

Poletje 1960

Period of creation

After World War II

People in the photo

Študentki Ada in Anja, študenta Silvo in Jože

Keywords

Snežnik, zavetišče, študentki

Published

16.07.2018 09:19

Modified

16.07.2018 09:19

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam