Map  

Pri čebelarju v Zagradu pri Celju, 1964

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad. Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo. Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prst ...

Read more

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad.

Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo.

Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prstke, kapljal sladek med, ki smo ga s slastjo polizali.

Naj spomnem, da je 20. maja svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša (1734-1773).

Razglasitev praznika je v okviru Organizacije Združenih narodov predlagala Slovenija na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Picture

Location

Information

Published by

Cvetka Škoflek

Date of creation

17. 4. 1964

Period of creation

20th century

Place

Celje

People in the photo

Dušica Čuček , Ivan Fegeš

Keywords

čebelar, čebele , osnovnošolci, spomini, otroci

Published

18.05.2019 13:10

Modified

20.05.2019 11:35

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam