skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Pozdravi sošolcem iz Kanade

Takole je izgledal osmi razred osnovne šole Dragotin Kette, ki je junija 1963 zaključil šolanje v Ilirski Bistrici. Sredi učencev je njihova razredničarka Zala Šajn, (št. 22). Njihova sošolka Majda Majdič (št.29), druga z desne je po šestih desetletjih ohranila gornjo fotografijo svojih sošolcev in je po spominu zapisala tudi njihova imena, ki se jih je še spomnila. Vsem sošolcem v Ilirski Bistrici namenja lepe pozdrave iz Kanade, kjer živi s svojo družino. Lepe spomine ima na vse sošolce, n ...

Read more

Takole je izgledal osmi razred osnovne šole Dragotin Kette, ki je junija 1963 zaključil šolanje v Ilirski Bistrici. Sredi učencev je njihova razredničarka Zala Šajn, (št. 22). Njihova sošolka Majda Majdič (št.29), druga z desne je po šestih desetletjih ohranila gornjo fotografijo svojih sošolcev in je po spominu zapisala tudi njihova imena, ki se jih je še spomnila. Vsem sošolcem v Ilirski Bistrici namenja lepe pozdrave iz Kanade, kjer živi s svojo družino. Lepe spomine ima na vse sošolce, na razredničarko, spominja se ravnatelja šole Franca Raktelja, likovnika Jožeta Šajna in drugih. Sliko je opremila s številkami, da jih lažje najdemo. Fotografija je nastala na Vodnikovi ulici. Bilo je to zadnje leto šolanja v stavbi trnovskega samostana. Že naslednje šolsko leto je bila odprta nova sodobna stavba osnovne šole v Župančičevi ulici, ki je že prvo leto sprejela nad tisoč učencev in bila že na začetku premajhna.

Na sliki po številkah: 1) Marjan Lenarčič, 2) Darko Rovan, 3) Zmago Trebec, 4) Janez Grilj, 5) Vojko Škerlavaj, 6) Milojka Primc, 7) Tanja Renko, 8) Zvonka Pugelj, 9) Tanja Benigar, 10) Sonja Sedmak, 11) Janez Fec, 12) Edvin Primc, 13) Anica Gril, 14) Jadran Zukoni, 15) Aljoša Frank, 16) Manica, 19) Dragica Vičič, 25) Ivanka Kresevič, 28) Joža Kruh, 29) Majda Maslo, 30) Vojka Smrdelj, 31) Mezgec , 32) Jože Pirih pok., 33) Boris Rože, 34) Janez Gršče in 35) Kandare.

Majda Maslo, ki nam je poslala gornjo fotografijo, živi z družino v Kanadi že 48 let (v kraju Erinmore blizu Toronta). Z  veseljem se vrača v Slovenijo, kjer prijateljuje še vedno z mnogimi sošolci in sošolkami iz osnovne šole.

Vč/457

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Emil Maraž

Date of creation

1963

Period of creation

20th century

People in the photo

učenci OŠ D. Kette, Ilirska Bistrica

Keywords

Zaključni razred osnovne šole

Published

19.03.2020 18:10

Modified

01.06.2020 13:02

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam