skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Poštar Matija Škoflek

Matija je bil rojen leta 1884 v vasici Lipa nad Frankolovem. Bil je brat mojega pokojnega tasta Škoflek Ignac-a, ki je bil  dve leti mlajši od njega. Družina je bila številčna, večkrat lačna kot sita. Kot veliko mladih fantov, sta  bila oba brata bila v prvi svetovni vojni. Ne samo sreča ampak tudi iznajdlivost ju je spremlala, da sta se živa vrnila domov. Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gosp ...

Read more

Matija je bil rojen leta 1884 v vasici Lipa nad Frankolovem. Bil je brat mojega pokojnega tasta Škoflek Ignac-a, ki je bil  dve leti mlajši od njega. Družina je bila številčna, večkrat lačna kot sita. Kot veliko mladih fantov, sta  bila oba brata bila v prvi svetovni vojni. Ne samo sreča ampak tudi iznajdlivost ju je spremlala, da sta se živa vrnila domov.

Vsak po svoje sta si kasneje ustvarila družini. Matija je bil vrsto let poštar v Štorah, kar je bilo za tiste čase zelo cenjena služba. Bil je postaven,lep gospod s svojimi znamenitimi brki. Večkrat se je malo pošalil in dejal,da ga je marsikatera ženska rada pogledala.

 Vse do svoje smrti 1970 je živel z družino v Štorah.

 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Cvetka Škoflek

Date of creation

1934

Period of creation

Period between World War I and II

Place

Štore

People in the photo

Matija Škoflek

Keywords

poštarji

Published

17.11.2018 15:43

Modified

19.11.2018 16:19

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam