skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Pohodniki na Mozirski planini, 1929

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva. Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med ...

Read more

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva.

Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med drugo svetovno vojno so vse navedene stavbe pogorele.

Vir: Tratnik, Zoran: Stoletnica Mozirske koče na Golteh, Planinski vestnik, 1996/7-8, str. 320-321

Prispeval: Janez Osetič

Picture

Location

Show location

Information

Date of creation

1929

Period of creation

20th century

Place

Mozirje

Keywords

planinci, pohodniki, planinske koče

Published

26.09.2019 16:05

Modified

26.09.2019 17:39

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam