skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Po vino v Istro, 1942

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!) Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravl ...

Read more

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!)

Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravljali delavci prodajalca vina. Sledilo je nakladanje sodov na tovornjak, bilo je gotovo najtežji del opravila. Fantič pri vhodu v hiši je enajstletni Janko Muha Pekov, ki ga je prevoznik Franc Koren jemal s seboj po vino. Imel je posebno nalogo, da je pazil da ne bi lastnikovi delavci ta čas, ko je je bil prevoznik na marendi dolivali vodo v sode, kar se je mnogokrat tudi pripetilo. Prav Janko Muha je ohranil gornjo fotografijo.

Vč/421 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Franc Koren

Date of creation

1942

Period of creation

World War II

People in the photo

Delavci pri pretakanju vina

Keywords

Po vino v Istro

Published

15.03.2019 22:00

Modified

15.03.2019 22:00

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam