Map  

Planinsko društvo Snežnik znova prevzema planinski dom na Sviščakih, 1984

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja gospodarilo s petimi planinskimi kočami na svojem območju: Cankarjevo kočo, 1947 kasneje Planinskim domom na Sviščakih odprtim leta 1968, Kočo na vrhu Snežnika 1959 in Vilharjevo kočo v Črnem dolu iz leta 1914, kočo sedaj odlično oskrbuje in vzdržuje taborniški rod Snežniških ruševcev. Prvega maja, 1994 je društvo, zahvaljujoč marljivi planinski skupini iz Podgorskih vasi, svečano odprlo novo društveno kočo tik pod v ...

Read more

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja gospodarilo s petimi planinskimi kočami na svojem območju: Cankarjevo kočo, 1947 kasneje Planinskim domom na Sviščakih odprtim leta 1968, Kočo na vrhu Snežnika 1959 in Vilharjevo kočo v Črnem dolu iz leta 1914, kočo sedaj odlično oskrbuje in vzdržuje taborniški rod Snežniških ruševcev. Prvega maja, 1994 je društvo, zahvaljujoč marljivi planinski skupini iz Podgorskih vasi, svečano odprlo novo društveno kočo tik pod vrhom 799 m visokega Kozleka.

Kar nekaj generacij bistriških planincev se je tako dolga desetletja trudilo z udarniškim delom in oskrbovanjem omenjenih postojank, da bi obiskovalcem domačega planinskega sveta in Snežnika,     

predstavilo »Čudoviti svet  Snežnika in njegove okolice.«

Na sliki: Skupina planinskih odbornikov domačega društva 23. junija 1984, ob prevzemu  planinskega doma v lastno oskrbovanje v novi oskrbovalni sezoni.

Z leve: Boris Susič, Mara Cubr, Lilijana Samsa, Mojmir Štefančič, Marta Trampuž in Rafael Smrdelj

 

Foto Vojko Čeligoj 415/vč 

 

Picture

Location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Vojko Čeligoj

Date of creation

1984

Period of creation

After World War II

People in the photo

Planinski odborniki

Keywords

Planinski dom na Sviščakih, odborniki, prevzem doma

Published

17.02.2019 21:35

Modified

17.02.2019 21:35

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam