Map  

Pionirski tabor "Sutjeska" v Jajcu

Leta 1965 sem se udeležila pionirskega tabora v Jajcu (Bosna in Hercegovina). Na fotografiji sem skupaj z Vlasko Žunko (Vučak) in Gotvajn Milico pri urejanju grede. Na sliki sem skrajno desno. Tabora so se udeležili učenci iz bivših jugoslovanskih republik. Slovenijo smo zastopali učenci s Ptuja, Šibenik je bil predstavnik Hrvaške, Ulcinj Črne gore, Kavadarci Makedonije, iz Srbije so prišli učenci iz Vučitrna in iz BIH iz Kaknja. Iz Kaknja so prišli učenci, katerih očetje so tistega leta umrli v rudniški nesreči v Kakn ...

Read more

Leta 1965 sem se udeležila pionirskega tabora v Jajcu (Bosna in Hercegovina). Na fotografiji sem skupaj z Vlasko Žunko (Vučak) in Gotvajn Milico pri urejanju grede. Na sliki sem skrajno desno.

Tabora so se udeležili učenci iz bivših jugoslovanskih republik. Slovenijo smo zastopali učenci s Ptuja, Šibenik je bil predstavnik Hrvaške, Ulcinj Črne gore, Kavadarci Makedonije, iz Srbije so prišli učenci iz Vučitrna in iz BIH iz Kaknja. Iz Kaknja so prišli učenci, katerih očetje so tistega leta umrli v rudniški nesreči v Kaknju.

Družili smo se tri tedne. Štirinajst dni smo bili v taboru blizu Jajca. V taboru je vladala vojaška disciplina, ki smo se ji le z težavo prilagajali. V tem času smo obiskali tudi dvorano, kjer je potekalo 2. zasedanje AVNOJ-a. Kot zanimivost lahko omenim, da smo vsak večer imeli kulturni program, ki ga je izmenično pripravila posamezna republika. Sedem dni našega bivanja pa je bilo na Kozari, kjer smo se vozili z vlakom, znanim pod imenom "čiro".

Tabor so vodili Sarajevčani.  

Fotografijo in besedilo prispevala Bronislava Lišanin.

Picture

Location

Information

Original author

Mladinska brigada Sarajevo

Date of creation

1965

Period of creation

After World War II

People in the photo

Vlasta Žunko, Milica Gotvajn, Bronislava Fijavž (por. Lišanin)

Keywords

delovne brigade

Published

09.01.2019 12:39

Modified

09.01.2019 13:45

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam