skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Otroci na vrtu, slika na steklu, Ilirska Bistrica 1935

V zapuščini fotografa Maksa Zirmanna je tudi pričujoča fotografijo, treh simpatičnih otrok, ki jih je fotograf zbral na vrtu in fotografiral. Fotografiji bi težko določili mesto kje je bila posneta. Najbolj moteče so irhaste hlače največjega dečka. Fotografijo je umetnik gotovo posnel na eni od svojih poti daleč od Ilirske Bistrice, kjer je imel svoj fotografski atelje. Če pa je bila posneta na bistriškem je to najstarejša znana fotografija z »irhastimi hlačami«. V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih f ...

Read more

V zapuščini fotografa Maksa Zirmanna je tudi pričujoča fotografijo, treh simpatičnih otrok, ki jih je fotograf zbral na vrtu in fotografiral.

Fotografiji bi težko določili mesto kje je bila posneta. Najbolj moteče so irhaste hlače največjega dečka. Fotografijo je umetnik gotovo posnel na eni od svojih poti daleč od Ilirske Bistrice, kjer je imel svoj fotografski atelje. Če pa je bila posneta na bistriškem je to najstarejša znana fotografija z »irhastimi hlačami«.

V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih fotografij, ki jim težko določimo mesto posnetka. (vč/349)

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Maks Zirmann

Date of creation

1935

Period of creation

20th century

People in the photo

Trije neznani otoci

Keywords

Fotogr. na steklu, otroci

Published

12.02.2018 10:46

Modified

12.02.2018 10:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam