Map  

Nogometna ekipa SK Celje, 1934

Na fotografiji s celjske Glazije so prepoznani naslednji nogometaši SK Celje: četrti z leve je Polde Ahtik, peti Radko Dobrajc in deveti Riko Presinger. Kar zadeva števila celjskih klubov v letih od 1920 do 1941, so bili  pri Ljubljanski nogometni zvezi oziroma Jugoslovanski nogometni zvezi registrirani naslednji celjski klubi: ISSK Celje, Athletiksportklub Celje (ustanovljen leta 1906 in še enkrat po končani prvi svetovni vojni leta 1919), Cillier SV (Sport Verein) Celje, SK Jugoslavija (ust. 1935) Celje, Red Star Celje, Slavija Celje, Svobod ...

Read more

Na fotografiji s celjske Glazije so prepoznani naslednji nogometaši SK Celje: četrti z leve je Polde Ahtik, peti Radko Dobrajc in deveti Riko Presinger.

Kar zadeva števila celjskih klubov v letih od 1920 do 1941, so bili  pri Ljubljanski nogometni zvezi oziroma Jugoslovanski nogometni zvezi registrirani naslednji celjski klubi: ISSK Celje, Athletiksportklub Celje (ustanovljen leta 1906 in še enkrat po končani prvi svetovni vojni leta 1919), Cillier SV (Sport Verein) Celje, SK Jugoslavija (ust. 1935) Celje, Red Star Celje, Slavija Celje, Svoboda Celje, SK Olimp Celje. V celjskih Gaberjah so se leta 1923 mladi organizirali v t. i. »divjem« klubu Mars, ki ni bil registriran; klubske stroške so poravnavali iz lastnih žepov. Delovali so do leta 1928, ko so se priključili novo nastalemu SK Olimpu.

Fotografijo (iz zapuščine Radka Dobrajca) in besedilo prispeval Rudi Škedelj.  

Picture

Location

Information

Date of creation

1934

Period of creation

Period between World War I and II

Place

Celje

People in the photo

Polde Ahtik, Radko Dobrajc, Riko Presinger

Keywords

nogometaši, nogomet

Published

29.05.2019 09:17

Modified

06.06.2019 05:41

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam