skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Maškare OŠ Primoža Trubarja Laško, 1988

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, ...

Read more

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, desna). Druščino zastopajo tudi klasične maske meniha in arabska princesa. Maska Malboro man je lik, ki smo ga spoznali v reklamah v takrat popularni nemški reviji Bravo, za tisti čas zelo aktualen lik pa je zadaj levo - Von Smallhausen, lik iz takrat popularne angleške nadaljevanke Alo Alo. Slikani smo na šolskem dvorišču, slikal je eden od učiteljev, verjetno Slapnik.

Prispevala: Urška Knez

Picture

Location

Show location

Information

Date of creation

1988

Period of creation

20th century

Place

Laško

People in the photo

Urška Knez

Keywords

maškare, pust, osnovnošolci, otroci

Published

19.02.2021 06:58

Modified

19.02.2021 06:59

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam