Map  

Maksimum karta Snežnik, 1999

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU! Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Gra ...

Read more

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU!

Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Graf, Postojna, planika je iz herbarija Sonje Čeligoj Bačič, poštni žig z motivom Snežnika avtorja prof. Draga Karolina. Pripravili so več priložnostnih žigov. Razglednico je izdalo Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica. Snežniška znamka je bila proglašena za najlepšo slovensko poštno znamko v letu 1999 in bila proglašena za najlepšo poštno znamko na mednarodni razstavi v Asiagu v Italiji. Motiv zimskega Snežnika s planiko je tudi na prednji strani Knjige o Snežniku.  

Oblikovanje Knjige o Snežniku in razglednico sta opravila domači likovni pedagog Romeo Volk, računalniško obdelavo knjige pa Bogdan Rolih.     (vč/425)

 

 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Hinko Poročnik

Date of creation

1999

Period of creation

20th century

People in the photo

ni oseb

Keywords

Snežnik, maksimum karta

Published

02.10.2019 19:43

Modified

02.10.2019 19:43

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam