Map  

Ljubiteljski slikar Dragan Podovac s hčerko Polonco (por. Marzel), 1981

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi us ...

Read more

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi ustanovni član Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in pobudnik mednarodne kolonije Ipavčeva paleta, ki se v spomin na slikarja Jožeta Ipavca, sina zdravnika in skladatelja Josipa Ipavca, v Šentjurju odvija tretje leto.

Prispeval: Dragan Podovac 

Picture

Location

Show location

Information

Original author

Ana Podovac

Date of creation

1981

Period of creation

20th century

Place

Šentjur

People in the photo

Dragan Podovac , Polonca Podovac (por. Marzel)

Keywords

ljubiteljski slikarji, slikarstvo

Published

09.01.2020 10:20

Modified

10.01.2020 08:09

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam