Map  

Kamra 400, markacisti za varno pot po snežniških stezah, 1983

   Na sliki skupina bistriških markacistov: pri svojem delu, 21. julija 1983 v Leskovi dolini z desne: Hinko Poročnik, Janez Žibert in Marjan Lenarčič iz Pivke. Foto Vojko Čeligoj.  (400/vč)   K delu smo povabili še PD Stari trg in OD Cerknica. Pa žal ni bilo odmeva. Dela smo se zato lotili kar sami! Teh poti pa ni bilo malo. Čez Snežnik je tedaj potekala slovenska razširjena pot, ki je bila del osrednje slovenske planinske poti, Planinska bratska pot Ljubljana – Reka, Logaška pot, Evropska peš p ...

Read more

  

Na sliki skupina bistriških markacistov: pri svojem delu, 21. julija 1983 v Leskovi dolini z desne: Hinko Poročnik, Janez Žibert in Marjan Lenarčič iz Pivke. Foto Vojko Čeligoj.  (400/vč) 

 K delu smo povabili še PD Stari trg in OD Cerknica. Pa žal ni bilo odmeva. Dela smo se zato lotili kar sami!

Teh poti pa ni bilo malo. Čez Snežnik je tedaj potekala slovenska razširjena pot, ki je bila del osrednje slovenske planinske poti, Planinska bratska pot Ljubljana – Reka, Logaška pot, Evropska peš pot od Baltika do Jadrana, E6, Pot kurirjev in vezistov NOB; dela s čiščenjem in označevanjem vseh teh poti je bilo več kot dovolj. Številni člani PD Snežnik so nadelali in prehodili mnoge od omenjenih od njih  in prejeli zaslužene značke. Gotovo pa so najbolj izstopali planinci Hinko Poročnik, Danica Poročnik, Niko Krašovec, Ivan Žibert, Jože Božič, Jože Mizgur, Ivo in Milojka Erzetič in drugi. Bistriški planinci so prehodili tudi mnoge vezne poti po vsej Jugoslaviji in zamejstvu.

Picture

Location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Vojko Čeligoj

Date of creation

1983

Period of creation

20th century

People in the photo

Poročnik, žibert, Lenarčič, Čeligoj

Keywords

Snežnik, markiranje poti,

Published

22.08.2018 14:10

Modified

22.08.2018 14:10

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam