skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Jože Mateta, prejemnik priznanja PZS, Ilirska Bistrica, 1972

Od 65-letnici PD Ilirska Bistrica je društvo nagradilo najbolj zaslužne člane. Številna priznanja je podelila tudi Planinska zveza Slovenije in Planinska zveza Jugoslavije. Znak prehojene slovenske transverzale so osvojili: Hinko Poročnik, zakonca Milojka in Ivo Erzetič. Številni društveni člani so v letih pred tem in potem prejeli mnoga priznanja, kar je le še potrdilo, da sodi  ilirsko-bistriško planinsko društvo med uspešnejša planinska društva na Slovenskem. Na sliki: ob društvenem ...

Read more

Od 65-letnici PD Ilirska Bistrica je društvo nagradilo najbolj zaslužne člane. Številna priznanja je podelila tudi Planinska zveza Slovenije in Planinska zveza Jugoslavije. Znak prehojene slovenske transverzale so osvojili: Hinko Poročnik, zakonca Milojka in Ivo Erzetič. Številni društveni člani so v letih pred tem in potem prejeli mnoga priznanja, kar je le še potrdilo, da sodi  ilirsko-bistriško planinsko društvo med uspešnejša planinska društva na Slovenskem.

Na sliki: ob društvenem jubileju so domači planinci napolnili veliko dvorano v domu družbenih organizacij, danes Sokolski dom in pred številnimi gosti podelili mnoga priznanja zaslužnim društvenim članom. Marljivi član Jože Mateta je iz rok podpredsednika PZS B. Lavriča prejel bronasti častni znak PZS. Njegova družina je v naslednjih letih kar deset let oskrbovala Kočo na Snežniku. Skrajno levo je pok. predsednik obalnega PD Koper Vinko Lavrenčič, skrajno desno pa je mlada planinka Irena Čebokli, ki je na tej slovesnosti za svoje planinske pohode prejela prvo značko Pionirja planinca v Sloveniji.

Foto Emil Maraž (467/VČ)

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Emil Maraž, foto

Date of creation

1972

Period of creation

20th century

People in the photo

Jože Mateta, bronasto odličje PZS, člani PD Il. Bistrica

Keywords

Bronasto priznanje Jožetu Mateti

Published

18.06.2020 21:00

Modified

18.06.2020 21:00

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam