skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Francka Vencetova in njene hčerke, Topolc 1962

Vencetova dekleta s Topolca pri Ilirski Bistrici, fotografirane s svojo mamo Francko (1890-1971) na dan, ko so pokopali soproga očeta Franca (1887-1962). Od desetih otrok se je pri Vencetovih rodilo šest deklet in štirje fantje. Prva svetovna vojna je bila za družino velika preizkušnja. Oče Franc je cesarja služil štiri leta, preživel vojskovanje v Galiciji, nekajletno rusko ujetništvo in po povratku  domov je moral znova na fronto, tokrat v severno Italijo do konca vojne. Na srečo se je oče živ in zdrav vrnil domov. Ves ta ...

Read more

Vencetova dekleta s Topolca pri Ilirski Bistrici, fotografirane s svojo mamo Francko (1890-1971) na dan, ko so pokopali soproga očeta Franca (1887-1962). Od desetih otrok se je pri Vencetovih rodilo šest deklet in štirje fantje. Prva svetovna vojna je bila za družino velika preizkušnja. Oče Franc je cesarja služil štiri leta, preživel vojskovanje v Galiciji, nekajletno rusko ujetništvo in po povratku  domov je moral znova na fronto, tokrat v severno Italijo do konca vojne. Na srečo se je oče živ in zdrav vrnil domov.

Ves ta čas je za družino in otroke skrbela sama mama Francka. Po prvi vojni se je pri Vencetovih rodilo še šest otrok in skrbi za preživetje na mali kmetiji je bilo več kot obilo. Med zadnjo vojno so bili vsi v družini narodno usmerjeni. Vsi štirje bratje so bili partizani. Vsi so si ustvarili družine, ohranili in obnovili družinsko hišo na Topolcu.

Na sliki: Ženski del Vencetove družine: z leve: Vilma (1933), Majda (1930), Pavlina (1913), stara mama Francka, Marija (1911), Anica (1923) in Stana (1925.

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Vojko Čeligoj

Date of creation

1962

Period of creation

After World War II

People in the photo

Vencetova dekleta, in njihova mama Francka

Keywords

Vencetove hčerke

Published

15.12.2019 19:24

Modified

16.12.2019 08:27

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam