Map  

Franc Poklar, stoletnik

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva. Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let. Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučev ...

Read more

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik

Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva.

Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let.

Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučevanju antične preteklosti na ilirsko bistriškem, je imelo tudi širši vseslovenski pomen, kar so prepoznali tudi v arheološkem društvu Slovenije in mu namenili visoko društveno priznanje. Nagradila ga je tudi občina Ilirska Bistrica in ga proglasila za častnega občana Ilirske Bistrice. Naziv častni član si je zaslužil tudi v Primorskem numizmatičnem društvu, katerega član je od ustanovitve leta 1973.

 

Na sliki: Častno priznanje arheološkega društva Slovenije je g. Poklarju vročila njegova predsednica, gospa Barbara Ravnik Toman, julija 2001 na svečanosti v Narodnem muzeju v Ljubljani. Tekst in foto Vojko Čeligoj. 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Vojko Čeligoj

Date of creation

2001

Period of creation

20th century

People in the photo

Franc Poklar in Barbara Ravnik Toman

Keywords

Franc Poklar stoletnik, priznanje

Published

12.02.2019 14:10

Modified

12.02.2019 14:10

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam