Map  

Deklica in deček med zidovi Zajckloštra

Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf. Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih ...

Read more
Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf.
Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih Konjicah, Ločah in okolici, tudi o Žički kartuziji.

Ker je bil družinski prijatelj gospe Marije Wödinger, matičarke iz Slovenskih Konjic, je avgusta 1955 v razvalinah Zajckloštra oz. Žičke kartuzije fotografiral, kako sta se njena hči Roswitha in nečak Marjan Wödinger sprehodila med zidovi starodavnega samostana...

Fotografija je iz arhiva družine Pem

Besedilo: Sebastjan Habicht

Picture

Location

Information

Published by

Robert Vrečko

Date of creation

1955

Period of creation

After World War II

People in the photo

Marjan in Roswitha Wödinger

Keywords

Žička kartuzija, Slovenske Konjice, Gonobitz, Zajcklošter

Published

22.05.2020 06:49

Modified

27.05.2020 14:27

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam