Map  

Celjski nogometni veterani v Trbovljah, 1983

Legendarni igralec in nogometni trener Radko Dobrajc je v letu 1983 organiziral ter finančno podprl tekmo celjskih veteranov z veterani Rudarja. Trboveljski knapi so bili za Celjane vedno trd nasprotnik, a so se njuna srečanja končala zmeraj v športnem duhu ali t. i. »fair playu«. Za veterane Celja so nastopili igralci vseh treh celjskih klubov: Kladivarja, Železničarja in Olimpa. Radku Dobrajcu je uspelo zbrati igralce več generacij in to od zadnje predvojne in prve povojne dalje. Na fotografiji z leve:- čepijo: Vili Belcer, Karl Založnik-Puba ...

Read more

Legendarni igralec in nogometni trener Radko Dobrajc je v letu 1983 organiziral ter finančno podprl tekmo celjskih veteranov z veterani Rudarja. Trboveljski knapi so bili za Celjane vedno trd nasprotnik, a so se njuna srečanja končala zmeraj v športnem duhu ali t. i. »fair playu«. Za veterane Celja so nastopili igralci vseh treh celjskih klubov: Kladivarja, Železničarja in Olimpa. Radku Dobrajcu je uspelo zbrati igralce več generacij in to od zadnje predvojne in prve povojne dalje.

Na fotografiji z leve:
- čepijo: Vili Belcer, Karl Založnik-Puba, Dani Cafuta-Caf, Andrej Vogelsang-Fogi, Ivan Hribernik-Hanza, Rihard Rataj-Rihi, Karl Vrunč, Tine Štancer, Oto Kujan in Milan Zajc;
- v srednji vrsti: Vili Čater mlajši, Cveto Mahkovec in Vili Čater starejši;
- stojijo: Jože Brežnik, Marjan Leban, Ferenc Bencik-Feri, Drago Zajc, Lojze Marinček-Slavko, Rudi Škedelj, Rado Plauštajner, Jože Paulič-Puba, Franc Klajnšek, Radko Dobrajc, Jože Čoh-Pepo, Ernest Letner in Brane Stamejčič (rojen Ljubljančan in brat znane Kladivarjeve atletinje Drage Stamejčič).

Prispeval: Rudi Škedelj. 

Picture

Location

Information

Date of creation

1983

Period of creation

20th century

Place

Trbovlje

Keywords

nogometaši, nogomet, veteranski športniki

Published

04.07.2019 16:14

Modified

11.07.2019 07:48

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam