skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Čebelarji so zborovali in slavili, Ilirska Bistrica, 1997

Poleti 1997 so Ilirsko Bistriški čebelarji na Mašunu pod Snežnikom slavili dvojni praznik: 90. obletnico ustanovitve svojega društva in 50. obletnico po vojni obnovljenega društva. Častitljivi obletnici so obeležili tudi na lepem društvenem praporu. Društvo je v svojem delovanju beležilo številne uspehe in doseglo sloves izredno uspešnega društva. V tem času je v Ilirski Bistrici (Levstikova 8a) pridobilo lastne društvene prostore in jih začelo urejati. Sto člansko društvo se je te ...

Read more

Poleti 1997 so Ilirsko Bistriški čebelarji na Mašunu pod Snežnikom slavili dvojni praznik: 90. obletnico ustanovitve svojega društva in 50. obletnico po vojni obnovljenega društva. Častitljivi obletnici so obeležili tudi na lepem društvenem praporu.

Društvo je v svojem delovanju beležilo številne uspehe in doseglo sloves izredno uspešnega društva.

V tem času je v Ilirski Bistrici (Levstikova 8a) pridobilo lastne društvene prostore in jih začelo urejati.

Sto člansko društvo se je tedaj odločilo, da bo zbralo dosegljive podatke o razvoju in uspehih svojega društva in jih predstavilo v knjižni obliki, v novih prostorih pa uredilo čebelarsko zbirko o dejavnosti svojega društva.  Izjemno ponosni so na dejstvo, da je  ustanovitvi domačega čebelarskega društva botroval domačin in velik slovenski čebelarski reformator Anton Žnideršič, po katerem so društvo tudi poimenovali.

 

Na sliki so ilirsko bistriški čebelarji zbrani ob obeh jubilejih na Mašunu, junija 1997. Prvi z leve je zaslužni predsednik društva Ivan Šuštar, za njim je, sredi fotografije v modri trenirki,  Ivan Skrt, dolgoletni predhodni društveni predsednik. Med prisotnimi na sliki so tudi mnogi zaslužni člani društva, kot Franc Zadnik, Jože Iskra, Robert Kovačič in drugi prejemniki visokih čebelarskih priznanj.

Foto Vojko Čeligoj, (414/vč).. 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Vojko Čeligoj

Date of creation

1997

Period of creation

20th century

People in the photo

člani Čebelarskega društva Ilirska Bistrica

Keywords

90 letnica društva s predsednikom Ivanom Šuštarjem

Published

09.02.2019 14:36

Modified

09.02.2019 14:36

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam